Blog

Herfstvakantie met kinderen in Hengelo

Volgende week is het herfstvakantie! Heb jij al uitjes gepland met je kinderen? Wij hebben de leukste tips voor uitjes in Hengelo voor je verzameld.

Terug naar overzicht

Dino tentoonstelling

De hele maand oktober reist de Bibliotheek terug in de tijd! We belanden in de tijd van de T-Rex, de Triceratops en de Stegosaurus. Wist jij dat er bijna 1100 verschillende dinosoorten zijn gevonden?! De kleinste dino is de Anchiornis, deze dino is maar 34 centimeter groot, eh…. klein! Tijdens de tentoonstelling zijn er van allerlei leuke activiteiten om aan mee te doen. Wat dacht je van een grote dino tafel met spelletjes, een opgraafbak waar je zelf een dino kan opvragen en een magneet dinopuzzel.

De Beleverij Fun Days

Vakantie? Wat een saaie tijd is dat! Geen school, geen sport en veel vrienden zijn weg… Bij de Beleverij hebben ze iets bedacht tegen de verveling: De Beleverij Fun Days. Niks geen saai gedoe, maar elke dag leuke sport- en spelactiviteiten tijdens de vrije dagen. Van E-sports tot voetbal, van workshops tot een springkussen, van theater tot een clinic. Nagenoeg elke vakantieweek op maandag, dinsdag en woensdag 3,5 uur plezier van 09.00 tot 12.30 uur (en op woensdag ook van 13.30 – 17.00 uur) inclusief onbeperkt ranja, een broodje en een ijsje (of ander lekkers). Wat een pret! Wel even reserveren via de website

Doemiddagen Oyfo

In de herfstvakantie kun je bij Oyfo aan de slag met technische Doepakketjes. Je kiest een pakketje uit en neemt daarna plaats in een van de hiervoor ingerichte museumruimtes om het pakketje in elkaar te zetten. Kies bijvoorbeeld uit het maken van een button, borstelrobot of een sleutelhanger. Er is deskundige begeleiding aanwezig om je te helpen. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden voor de Doemiddag. Maar je moet wel online een ticket reserveren voor je bezoek aan het museum. Dat doe je via deze link.

Familiefilm Filmhuis Hengelo

Op zaterdag 10 en woensdag 14 oktober kan je naar de familiefilm Minuscule 2: Het Tropische Avontuur. Wanneer de eerste sneeuwvlokken vallen in de vallei, is het tijd om de wintervoorraden aan te vullen. Maar in alle drukte merkt niemand dat een lieveheersbeestje vastzit in een pakket met bestemming… de Caraïben! Tijd voor het rescueteam om in actie te komen! Een mier, een spin en een lieveheersbeestje belanden zo aan de andere kant van de wereld.

Kaarten reserveer je via de website.

Voorstelling 'Waarom is het stil in de stad (8+)?'

De straten zijn leeg. Op de pleinen is het stil. En alle kinderen zijn thuis. Maar het is geen vakantie. Een virus zet het hele leven op zijn kop. De scholen zijn dicht. En opa en oma heb je al weken niet meer gezien. Dit soort verhalen ken je uit spannende boeken en films. Alleen is dit geen film, dit is het echte leven. Urban Myth interviewde voor deze voorstelling kinderen met verschillende achtergronden. Birgit Schuurman en Tarikh Janssen brengen deze interviews het toneel op. Hoe hebben de kinderen de afgelopen periode ervaren? En hoe zien zij de toekomst? Bestel je kaarten via Schouwburg Hengelo.

MaakMeeMaand

In Hengelo kan je tijdens de MaakMeeMaand actief aan de slag met nieuwe maaktechnieken tijdens workshop met de tekenrobot bij Bibliotheek Hengelo of de workshop iMotion volgen voorafgaand aan de theatervoorstelling: Waarom is het stil in de stad? bij Schouwburg Hengelo. En tijdens de open dag bij de Oele watermolen ben je welkom voor een zoutwaterauto workshop. Maar je kunt ook kennismaken met de AR Merge Cube en andere robotica bij HCS Happy Innovation lab of de Kinderboekenweek workshop 'Papa, Mama, de robot en ik doen' bij Spellen speciaalzaak De Dondersteen.

Nog meer leuke uitjes!

En natuurlijk zijn er genoeg andere leuke uitjes! Breng een bezoekje aan de kinderboerderij, laat de kinderen uitrazen in het Beleefbos of beklim de uitkijktoren! En een dagje naar Attractiepark de Waarbeek is altijd plezier gegarandeerd!
Ontdek toffe uitjes
Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico