Dichtbij genoeg te beleven

Afgelopen zomer was Martine (Accountmanager Vrije tijd & Zakelijke markt) op pad in en rond Hengelo. In 9 vlogs liet ze zien wat er in Hengelo allemaal te zien en te doen is, want je hoeft niet ver weg om dichtbij genoeg te beleven! Je kon de vlogs de afgelopen maanden voorbij zien komen op onze social mediakanalen. Wil je ze nog eens bekijken? Hieronder zijn ze te vinden!

Terug naar overzicht

Aflevering 1: Beckum & Oele

In deze eerste aflevering brengt Martine een bezoek aan Oele en Beckum. Een omgeving met prachtige natuur en waar bossen, weilanden, meertjes en wandel- en zandpaden elkaar afwisselen. En dit doet ze natuurlijk in stijl!

Aflevering 2: Winkelen in Hengelo

In deze tweede aflevering is Martine een dagje winkelen in de gezellige binnenstad van Hengelo. Je raakt hier niet uitgewinkeld! Cultuur, horeca, interieur, mode, beauty en wellness; het is allemaal op loopafstand en binnen handbereik. Ontdek onze lokale helden, familiebedrijven die al jaren bestaan en speciaalzaken waar je voor dat ene item terecht kunt. Ook de landelijke toppers ontbreken niet. Je kun het eigenlijk niet zo gek bedenken of Hengelo heeft het.

Neem een kijkje op www.uitinhengelo.nl voor een overzicht van alle mooie winkels.

Aflevering 3: Kinderpret

Deze aflevering staat in het teken van kinderpret! Want ook voor kinderen is er genoeg te beleven in Hengelo. Martine neemt je vandaag mee naar een aantal toffe locaties. Dit doet ze aan de hand van de Kinderkaart Zuid Twente, een handige plattegrond waarop je verschillende kinderactiviteiten vindt zoals zwembaden, musea’s, het lekkerste ijs, speeltuinen, beestenboel op de boerderij en nog veel meer. Deze kan je ophalen bij Hengelo Promotie, Markt 8. Kijk je weer mee?

Aflevering 4: Kasbah

In de vierde aflevering neemt Martine je mee naar een wel hele bijzondere plek in Hengelo; de Kasbah. Een bijzonder gebouw, ontworpen door Piet Blom waar je uren in rond kunt dwalen. Ook op het gebied van architectuur is er in Hengelo dichtbij genoeg te beleven!

Aflevering 5: Fietsend door Hengelo

In deze aflevering laat Martine je zien wat er op de fiets in Hengelo dichtbij te beleven valt. Ken jij het Lonnekermeer bijvoorbeeld? Een heus landgoed en leefgebied van dieren en planten die je niet zo vaak tegenkomt. Of het Kristalbad? Een landschap van ca 40 hectare groot, te bewonderen vanaf de uitkijktoren. En na de fietstocht is het heerlijk uitrusten bij Guesthouse Villa de Eikhof, gelegen in het centrum van Hengelo maar midden in het groen.

Aflevering 6: Industrieel erfgoed

Dit keer is Martine samen met Marco Krijnsen op ontdekking langs het industriële erfgoed van Hengelo. In deze aflevering volgen ze de voetsporen van ondernemers van toen: Floris Hazemeijer en de familie Stork. Ondernemers met lef en daadkracht die ervoor zorgden dat het goed werken en leven was in Hengelo.
Ze nemen o.a. een kijkje in het Hazemeijercomplex (met sinds kort Oyfo Techniekmuseum en Lust, Bakery & Bistro ), het ROC van Twente, de oude watertoren van Stork (Brandweer Twente) en bij het oude Vereenigingsgebouw van Stork waar straks Grand Café en Boektiekhotel De Verééniging te vinden is. Kijk je weer mee, en vooral even tot het eind kijken..

Aflevering 7: Wederopbouw in Hengelo

Wist jij dat in 1945 Hengelo de eerste gemeente was waar wederopbouwplannen werden gemaakt voor na de oorlog? In deze aflevering van de zomervlogs bezoekt Martine samen met Hans de Gruil van Stichting Erfgoed Hengelo een aantal kenmerkende wederopbouwlocaties in Hengelo.

Aflevering 8: Street Art

In de binnenstad van Hengelo vind je prachtige en verrassende Street Art. Martine neemt je vandaag, aan de hand van de Street Art Route, mee langs een aantal van deze kunstwerken en vertelt je het verhaal achter een aantal van deze kunstwerken.

Wil jij ook al die gave kunstwerken ontdekken? Haal dan de Street Art Route op bij Hengelo Promotie, Markt 8 of download de route hier.

Aflevering 9: Het Weusthag

Eigenlijk kunnen we niet anders zeggen dan: deze vlog moet je echt bekijken! Martine bracht een ochtend door in het Weusthagpark en laat je zien dat er verrassend veel te doen is in dit stadspark. Zo gooide ze o.a. een hengeltje uit (en ving ook nog iets), voerde de dieren bij de kinderboerderij en beklom de uitkijktoren. Maar er is nog veel meer te zien en te doen!

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.