Herfst in Hengelo

Herfst. Het seizoen van lekker wandelen en genieten van de mooie herfstkleuren, warme dekentjes op de bank en vaak veel regen. Wij hebben allerlei activiteiten en tips voor je verzameld om de herfst door te komen. Ook als het regent!

Tijd voor...

Frisse neus

Wandelen tijdens de herfst is een feestje. De bomen verkleuren, de bladeren vallen en het paddenstoelen spotten kan weer beginnen! Dus, hup naar buiten! Laarzen aan, sjaal om en gaan. Loop één van de mooie wandelroutes rondom Hengelo of doe een rondje Lonnekermeer of Kristalbad.

De bios

Alleen al voor de popcorn zou je naar de film gaan, toch? De filmagenda van Movie Unlimited Hengelo is gevuld met een heleboel leuke films. Van romantische komedies en familiefilms tot actiefilms. Het ideale uitje tijdens een regenachtige middag of avond. Bekijk de filmagenda op de website van de bioscoop.

Museum Hengelo

Ontdekken

Een regenachtige dag is bij uitstek geschikt voor een bezoek aan een museum. Lekker slenteren door Museum Hengelo en ondertussen meer te weten komen over de geschiedenis van Hengelo. En als je tijd hebt kijk dan ook eens of je de Stadhuistoren kan beklimmen. Aanrader hoor! Of ga samen met je kinderen op ontdekkingstocht door het interactieve Oyfo Techniekmuseum. Kom alles te weten over stoommachines en smartphones, robots en kunst, energiebronnen en onze planeet. Ga op onderzoek uit en verken Oyfo als een ware uitvinder. Niet alleen door te kijken, maar vooral door te doen! En wist je dat Hengelo 5 leuke mini-musea heeft? Ook de moeite waard om een keer te bezoeken.

Het theater

Het najaar is altijd het begin van een nieuw theaterseizoen. In onze agenda vind je heel veel voorstellingen voor jong en oud. Ga met je vrienden, vriendinnen of familie naar de leukste cabaret voorstellingen, prachtige theaterstukken of kies een voorstelling met muziek, lekker een avondje dansen. Bekijk onze agenda voor het complete overzicht.

Thuis

Donkere en natte herfstavonden zijn perfect voor het spelen van (bord)spellen. Of je dat nou met familie, vrienden of je gezin doet, plezier gegarandeerd. Bij Spellenspeciaalzaak De Dondersteen vind je honderden spellen voor alle leeftijden. Een bezoek aan deze winkel is al een waar uitje. Laat je adviseren, speel een spelletje om te kijken of je het echt wat vindt of volg ze op sociale media voor de leukste tips. Hoe dan ook; De Dondersteen daar moet je een keer heen!

Verlichte Route

Tijdens de donkere dagen is de Verlichte Route een aanrader! Deze auto/fietsroute brengt je langs verschillende bijzondere (kunst)werken en objecten die mooi zijn aangelicht, wat 's avonds prachtige beelden oplevert.

Proef de herfst

Eindelijk! Bokbiertje

De kleuren van de bomen en het weer veranderen dan weet je, het bokbierseizoen komt eraan! Vanaf oktober is dit speciaalbier overal weer te verkrijgen. Ben jij een echte liefhebber, dan ben je bij één van deze cafés aan het juiste adres voor een lekker bokbiertje: Bij Specialbiercafé Het Uurwerk, ’t Pleintje of de Twentse Bierbrouwerij. Doe eens gek en boek een high beer, leuk om een keer te doen. Enne loop ook eens binnen bij de Bierstudio in de De Wetstraat. Een echt walhalla voor de bierliefhebber.

Zondag 22 oktober is bij 't Pleintje de traditionele bokbierdag. Met 15 bokbieren van de tap, muziek en een buitengrill een gezellige dag! En op dezelfde dag is er op het Pastorieplein het eerste Boktober Festival.Maar liefst 8 verschillende bokbiertjes te verkrijgen en zo heeft elke zaak zijn eigen bokbiertje die je mag afstrepen van de stempelkaart. Maak deze bokbiertoer door de Pastoriestraat met al jouw vrienden!

Bokbiertje bij 't Pleintje

Lekker! Even opwarmen

Niks lekkerder om na een flinke wandeling (of plensbui) lekker op te warmen met koffie, thee of warme chocomelk en natuurlijk iets lekkers. Plof bij De Twee Wezen of Restaurant Bij Boenders heerlijk bij de open haard neer. Of neem iets lekkers mee van RolleSmolle of Kaldi en duik thuis op de bank met een dekentje. Zoek je nog wat inspiratie voor leuke koffieplekjes? Lees dan ons blog met tips.

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.