Wereld Toerisme Dag: Uit in Hengelo

In Hengelo is altijd van alles te doen op ieder moment. Bezoek de gezellige binnenstad voor een etentje, maak een shoprondje of plan een dagje uit met je gezin. Ga lekker de natuur in, het prachtige Twentse landschap ligt om de hoek! Collega Martine geeft een aantal leuke tips voor een dagje Uit in Hengelo.

Terug naar overzicht

Oele & Beckum: verborgen pareltjes

Dit zijn met recht verborgen pareltjes! De omgeving van Oele en Beckum is prachtig; bossen, weilanden, heide en meertjes wisselen hier elkaar af en kom je allemaal tegen als je aan het ronddwalen bent. Het is een omgeving waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen en je steeds weer iets nieuws ontdekt. Als je dan toch op pad bent, breng dan ook een bezoek aan de watermolen. Ben je toe aan een kop koffie met appeltaart of lekkere lunch, dan is Restaurant Bij Boenders de plek waar je moet zijn.

Tip van Martine: Wandel Rondje Oele of ontdek meer over het verleden met de wandelroutes Beckum Beter Bekeken, Panoramapad Beckum of de Maurits en Napoleon in Beckum route

Watermolen Oele

Hengelo evenementenstad

Hengelo is dé evenementenstad van Twente. Of je nou Bourgondiër bent of sportfanaat, muziekliefhebber of gezelligheidsdier, op leeftijd of piepjong: het hele jaar door kun je in en rond Hengelo terecht voor mooie muzikale, culturele, spannende en culinaire events. Denk aan Heerlijk Hengelo, Nacht van Hengelo, BAM!Festival, intocht Sinterklaas, Modespektakel, Kunstmarkt Tuindorp, Kids@thepark, de kermis, Tropical Night, Volksfeesten Oele en nog heel veel meer. Wist jij dat we in Hengelo meer dan 300 evenementen per jaar hebben?

Tip van Martine: Op de hoogte blijven van alle mooie evenementen in Hengelo? Schrijf je dan in voor de Uit in Hengelo nieuwsbrief. In de agenda op deze website vind je een (bijna) compleet overzicht van alle evenementen en activiteiten in Hengelo.

Smaak van Hengelo

In Hengelo hoef je nooit lang te zoeken om lekker uit (je dak) te gaan. Aanbod genoeg, op elk moment van de dag. Culinair genieten in een sterrenrestaurant? Daghappen? Of liever exotisch in één van de vele buitenlandse keukens. Het kan in onze stad. Ontdek alle restaurants, eetcafés en fijne hotspots.

Tip van Martine: Hou je van lekker eten én fietsen? Dan is het arrangement de Smaak van Hengelo iets voor jou! Hiermee ontdek je al fietsend de omgeving en eet je bij drie restaurants een lekker gerechtje.

LAB26 Hengelo Borrelplank

Ontdek de Kasbah

Veel mensen kennen deze bijzondere plek in Hengelo (nog) niet: de Kasbah. Een architectonisch hoogstandje op palen, ontworpen door architect Piet Blom (ook bekend van de kubuswoningen in Rotterdam). Op donderdag- en vrijdagmiddag zijn de winkeltjes in de galerij geopend. Wil je meer weten over de Kasbah en Piet Blom, dan moet een bezoekje aan het Piet Blom Museum zeker ook op je lijstje staan.

Tip van Martine: Heb je een rondje Kasbah gedaan, loop dan ook het buitengebied, Driene, in en geniet van het Twentse coulissenlandschap. En ben je toe aan iets lekkers? Dan moet je echt even stoppen bij Theetuin Driene. Hier plof je neer voor een high tea of een kop/thee met wat lekkers.

Kasbah Hengelo

Verrassend groen

Je zou het misschien niet verwachten, maar Hengelo en omgeving zijn verrassend groen. In en om onze stad vind je een prachtige omgeving waar je heerlijk kunt wandelen fietsen. Midden in de stad is er bijvoorbeeld het Prins Bernhardplantsoen. Een plek waar het ook met kinderen goed toeven is. Aan de rand van het centrum vind je het Weusthagpark waar je rust ervaart, maar er tegelijkertijd ook van alles te doen is. En een rondje Lonnekermeer, Kristalbad of 't Genseler mag zeker ook niet ontbreken.

Tip van Martine: Alle wandel- en fietsroutes hebben we voor je verzameld en vind je op op de pagina Wandelen & Fietsen.

Waterpark Genseler Hengelo

Wederopbouw

Wist jij dat in 1945 Hengelo de eerste gemeente was waar wederopbouwplannen werden gemaakt voor na de oorlog? Wederopbouw speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Hengelo. Gaaf om te zien hoeveel mooie geschiedenis er schuilt achter sommige panden en wijken. Zoals ’t Kotte, één van de oudste wederopbouw wijken. Deze wijk werd in 1946 gebouwd met puin uit de verwoeste binnenstad. Ook werden enkele breedte maten van de woningen bepaald door de lengte van de stalen balken die uit verwoeste fabrieken kwamen. Bijzonder toch!

Tip van Martine: Met de Wederopbouwroute kom je langs veel van deze bijzondere plekken.

Wijk 't Kotte in Hengelo

Avondje uit

Gezellige kroegen, intieme cafés en clubs. Je vindt ze in de uitgaansstraatjes van onze stad. Of je nu hebt om te dansen, te luisteren naar live muziek of liever wilt bijkletsen met een biertje of wijntje, het kan tot in de vroege uurtjes in Hengelo. Maar ook een avondje naar het theater, bioscoop of poppodium is een aanrader!

Tip van Martine: Bij poppodium Metropool geniet je van nationale en internationale artiesten én het pand is zeker ook de moeite waard. En niet te vergeten het kleinste muziekpodium van Twente: Muziekcafé De Cactus. Hier treden vele bands op, grote namen, maar ook beginnende artiesten.

Optreden Metropool Hengelo
Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.