Wereld Toerisme Dag

Al vloggend ging Martine de afgelopen maanden door Hengelo om jouw de mooiste en verrassendste plekken te laten zien. Ontdek ze allemaal vandaag op Wereld Toerisme Dag!

Terug naar overzicht

1. Oele & Beckum

De omgeving van Oele en Beckum is echt prachtig. Hier wisselen bossen, weilanden, meertjes en wandel- en zandpaden elkaar af. Een omgeving waar je heerlijk kan wandelen en fietsen en niet te vergeten een bezoekje te brengen aan de watermolen of een rondje buffelpad te doen.

Bekijk de vlog

2. Winkelen in Hengelo

Cultuur, horeca, interieur, mode, beauty en wellness; het is allemaal op loopafstand en binnen handbereik te vinden in de binnenstad van Hengelo. Ontdek de lokale helden, familiebedrijven die al jaren bestaan en speciaalzaken waar je voor dat ene item terecht kunt. Ook de landelijke toppers ontbreken niet. Je kun het eigenlijk niet zo gek bedenken of Hengelo heeft het. Winkelen in Hengelo is echt een dagje uit.

Bekijk de vlog

3. Op stap met kids

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven in Hengelo. En om te laten zien wat er allemaal is, is afgelopen zomer de Kinderkaart Zuid Twente ontwikkeld. Dit is een handige plattegrond waarop je verschillende kinderactiviteiten vindt zoals zwembaden, musea’s, het lekkerste ijs, speeltuinen, beestenboel op de boerderij en nog veel meer. Niet alleen in Hengelo, maar ook in Haaksbergen en Hof van Twente.

Bekijk de vlog

4. Ontdek de Kasbah

Dit is een heel bijzondere plek in Hengelo: de Kasbah. Een bijzonder complex, ontworpen door Piet Blom waar je uren in rond kunt dwalen. Op donderdag- en vrijdagmiddag zijn de winkeltjes in de galerij geopend. En wil je meer weten over de Kasbah en Piet Blom, dan moet een bezoekje aan het Piet Blom Museum ook op je lijstje staan.

Bekijk de vlog

5. Fietsen

In en rond Hengelo is het heerlijk fietsen en kom je onderweg langs de mooiste plekjes. Wat dacht je van het Lonnekermeer, een heus landgoed en leefgebied van dieren en planten die je niet zo vaak tegenkomt. Of het Kristalbad? Een landschap van ca 40 hectare groot, te bewonderen vanaf de uitkijktoren.

Bekijk de vlog

6. Industrieel erfgoed

Floris Hazemeijer en de familie Stork. Ondernemers van toen, met lef en daadkracht. Zij zorgden er vroeger voor dat het goed leven en werken was in Hengelo. Veel oude fabrieken zijn bewaard gebleven en hebben een nieuwe bestemming gekregen. Hengelo barst van het industriële erfgoed. Mooi om te zien hoe het Hazemeijer complex (met Oyfo en Lust), de oude gieterij (ROC van Twente)en oude Vereenigingsgebouw van Stork nu in gebruik zijn. Bijzonder ook om te ontdekken over deze geschiedenis en het verleden van Hengelo.

Bekijk de vlog

7. Wederopbouw

Wist jij dat in 1945 Hengelo de eerste gemeente was waar wederopbouwplannen werden gemaakt voor na de oorlog? Wederopbouw speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Hengelo. Gaaf om te zien hoeveel mooie geschiedenis er schuilt achter sommige panden en wijken. Zoals ’t Kotte, één van de oudste wederopbouw wijken. Deze wijk werd in 1946 gebouwd met puin uit de verwoeste binnenstad. Ook werden enkele breedte maten van de woningen bepaald door de lengte van de stalen balken die uit verwoeste fabrieken kwamen. Bijzonder toch!

Bekijk de vlog

8. Ontdek Street Art

Heb jij weleens gezien hoeveel prachtige en verrassende Street Art er in het centrum van Hengelo te vinden is. Mooie kunstwerken met prachtige verhalen. De moeite waard om eens de Street Art Route te lopen en te kijken wat er allemaal te zien is.

Bekijk de vlog

9. Verrassend Weusthag

Het Weusthag kennen de meeste Hengeloërs wel. Maar dat er echt heel veel te doen is, weet niet iedereen. Beklim de uitkijktoren, maak een rondje om de kleigaten van Rientjes, bezoek de kinderboerderij, loop door het Weusthagbos, bezoek de Heemtuin of het beleefbos en zo is er nog wel meer. Heel verrassend in het Weusthag vind je ook MysteryLake, de plek voor een visvakantie.

Bekijk de vlog

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.